Naar inhoud

Pastoor Coplaan 222
2070 Zwijndrecht


Tel:  03 250 64 10
PZ.Zwijndrecht.SLB@police.belgium.eu

Slachtofferbejegening

SLACHTOFFERBEJEGENING

Kom je thuis en werd er ingebroken? Was je betrokken bij een (ernstig) verkeersongeval? Werd je overvallen? Verloor je plots op onnatuurlijke wijze een dierbare? Werd je het slachtoffer van zedenfeiten? ….

Als je slachtoffer werd van een schokkende gebeurtenis, waarbij je onverwachts en ongevraagd in aanraking komt met de politie, kan je met allerlei vragen en gevoelens zitten. Het is mogelijk dat je je machteloos voelt, dat je je omgeving wantrouwt, dat je onzeker bent,  dat je met onverwerkte gevoelens achterblijft, …

LUISTEREND OOR / DOORVERWIJZING:

Heb je nood aan een luisterend oor? Vertellen wat er gebeurd is, en hoe jij je daarbij voelt, kan helpen in het verwerkingsproces. Wij staan graag voor je klaar om te luisteren naar je noden. Ook als je aangeeft meer gespecialiseerde hulp nodig te hebben, zoeken we samen met jou naar de hulpverlening waar jij je goed bij voelt.

CRISISOPVANG:

De gespecialiseerde medewerkers van onze dienst slachtofferbejegening bezetten tevens een poule met permanentiedienst, zodat er op elk tijdstip van de dag crisisopvang mogelijk is. In dat geval worden wij gecontacteerd door de eerste politieambtenaren ter plaatse.

Nuttige link:

Meer informatie kan u tevens vinden op de website www.slachtofferzorg.be.  Deze website bundelt informatie voor slachtoffers, nabestaanden en vrienden en familie van slachtoffers of getuigen van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag.