Naar inhoud

relevante info

In orde met je evenement

Als je een evenement organiseert, heb je vaak een aantal toelatingen nodig. Denk maar aan straten parkeer- en/of verkeersvrij maken, muziek spelen, afwijken van sluitingsuur, een tent plaatsen op openbaar domein, een tombola organiseren, politiebegeleiding bij stoeten of autokaravaans, bewegwijzering plaatsen ...

Je kunt de verschillende toelatingen aanvragen met het formulier In orde met je evenement. Neem zeker ook de algemene richtlijnen voor de organisator door. Je vindt beide documenten onderaan deze pagina.

Waarop letten en wat aan te vragen als je een evenement organiseert:

  • Vergeet niet om tijdig je materiaalaanvraag in te dienen en/of aankondigingsborden aan te vragen bij de gemeente. Dit moet je ten laatste twee maanden op voorhand aanvragen.
  • Als je straten parkeer- en/of verkeersvrij wil maken, vraag je dit twee maanden vooraf aan bij de gemeente.
  • Als je muziek draait in het openbaar, ben je rechten verschuldigd aan de auteurs (Sabam) en aan de uitvoerders (billijke vergoeding) van de muziek. Informeer goed naar de verschillende voorwaarden.
    Voor meer informatie en voor een aangifteformulier voor auteursrechten kan je terecht bij Sabam, t 03 226 71 60, www.sabam.be. Voor meer informatie en een aangifteformulier voor de billijke vergoeding kun je terecht bij outsourcing partners nv, t 070 66 00 16, www.bvergoed.be.
  • Opgelet: voor een aantal evenementen met een commercieel karakter dien je een retributie te betalen indien je ruimte inneemt op openbaar domein. Meer info vind je in het retributiereglement.
  • Zorg voor een goede (brand)veiligheid. Denk hierbij aan een verzekering, EHBO, noodsignalisatie enz. Dit hangt natuurlijk sterk af van het soort evenement dat je organiseert.

Meer info of vragen? cultuur@zwijndrecht.be  of  03 250 49 90.